Tijdelijke, belangrijke informatie voor de clubs


wo 16 aug 2017 (update: do 14 sep 2017)

KEVOC Keerbergen

Op maandag 11 september starten de werken aan de Putsebaan. Hierbij enige uitleg van de gemeente over de bereikbaar van de sporthal. 

De heraanleg zal in fases verlopen. De eerste fase start op 11 september 2017 aan de Raambeek en loopt tot het Muizenveld.

In bijlage alvast een flyer met wat meer informatie over de bereikbaarheid van Sporthal en BKO Zandjanneke tijdens deze eerste fase.

Zowel de sporthal als de buitenschoolse kinderopvang Zandjanneke blijven steeds bereikbaar tijdens de werken.

Ouders of sporters die uit de richting van Putte komen kunnen zowel de sporthal als BKO Zandjanneke bereiken via de omleiding langs de Schrieksebaan.

Ouders of sporters die uit het centrum komen kunnen beide vestigingen bereiken via de normale weg.

Tijdens fase 2 van de werken zal er gezorgd worden dat zowel sporthal als BKO Zandjanneke steeds bereikbaar blijven, maar eventueel via alternatieve routes die tijdig zullen gecommuniceerd worden.

Bereikbaarheid SPORTZAAL

FAZE1: Raambeek tot kruispunt Muizenveld - werken starten maandag 11 september 2017

Zowel de sporthal als de buitenschoolse kinderopvang Zandjanneke blijven steeds bereikbaar tijdens de werken. Ouders of sporters die uit de richting van Putte komen kunnen zowel de sporthal als BKO Zandjanneke bereiken via de omleiding langs de Schrieksebaan. Ouder of sporters die uit het centrum komen kunnen beide vestigingen bereiken via de normale weg. Tijdens fase2 van de werken zal er gezorgd worden dat zowel de sporthal als BKO Zandjanneke steeds bereikbaar blijven, maar eventueel via alternatieve routes dit tijdig gecommuniceerd worden.


BEVOC BETEKOM : sporthal DE TUMKENS is NIET bereikbaar via de BETEKOMSE STEENWEG wegens werken tot ver in 2018 

     Bereikbaar via AFRIT AARSCHOT op  E 314


Nieuwe verkeerssituatie schoolomgeving Zaventem centrum

Vanaf september zal de verkeerssituatie in de ruime schoolomgeving in Zaventem centrum rond de Spoorwegstraat, Hoogstraat, Steenokkerzeelstraat, Watertorenlaan, Parklaan, Van Dijcklaan, Imbroekstraat, Landbouwstraat en Zeven Tommen grondig wijzigen.

Er wordt gedurende 2 maand een verkeersopstelling op proef geplaatst. De proefopstelling start op woensdag 13/09/2017 en eindigt op vrijdag 27/10/2017. Het hoofddoel van de proefopstelling in deze zone is van de schoolomgeving een veiligere plek te maken voor voetgangers en fietsers. We beschouwen hen als belangrijke en prioritaire weggebruikers en willen hen meer en veilige bewegingsruimte geven. Dit uitgangspunt is het belangrijkste besluit dat uit de twee 'LaMA' werksessies  (Laboratoria Mobiele Alternatieven)  is gerezen. Deze werksessies werden gehouden met buurtbewoners, leraars, schooldirecties en mobiliteitsexperten. Grondig onderzoek en uitdieping van de mogelijkheden hebben geleid tot de proefopstelling in deze testzone.

 • Hier vindt u een circulatie- en signalisatieplan in kaartvorm met een overzicht van de nieuwe situatie. 
 • Hier zal u een animatiefilmpje vinden over de proefopstelling. Het filmpje werd samengesteld door een vrijwilliger (Luc Picard) van de LaMA-werksessies.
 • Tevens hebben we de belangrijkste wijzigingen voor u opgelijst :
 1. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst op het kruispunt van de Watertorenlaan met de Parklaan / Van Dijcklaan (N262).  Het is verboden om op minder dan 20m voor het verkeerslicht te parkeren met een voertuig dat hoger is dan 1,65 meter.
 2. De Steenokkerzeelstraat wordt een éénrichtingsstraat vanaf Zeven Tommen naar en tot aan de Watertorenlaan. In de Steenokkerzeelstraat vanaf Zeven Tommen tot net voor de Landbouwstraat (t.h.v. de inrit van de loodsen van de technische diensten) wordt geadviseerd om rechts op de rijbaan te parkeren.
 3. In de Hoogstraat wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd waarbij uitsluitend van de Imbroekstraat naar de Parklaan mag worden gereden. In de Hoogstraat tussen de verkeerslichten met de Parklaan en de inrit van de 'Aldi' blijft tweerichtingsverkeer gelden.
 4. In de testzone wordt voor de fietsers een fietspad op de baan gemarkeerd met onderbroken wegmarkeringen. Parkeren of stilstaan op onderbroken wegmarkering is verboden.

Opgelet :  Alle opgesomde maatregelen zijn pas van kracht vanaf 13 september.

Sportieve groeten,

Ronny Stevens

voor het circulatieplan


In september staan er wedstrijden gepland tegen Smash Neerijse, in de zaal De Kronkel - Gemeenteplein 2 - 3040 Huldenberg.

Van 16 augustus tot 29 september 2017 zijn er grote werken gepland aan het kruispunt van het Gemeenteplein. Door deze werken zal het enkel mogelijk zijn om de parking van De Kronkel via de omleidingen te bereiken. Hier en hier vind je alvast de signalisatieplannen voor deze omleidingen.

Komende van één van onze deelgemeentes rijd je via de Stroobantsstraat, de Koxberg en de Elzasstraat tot aan het Gemeenteplein.

Komende vanuit Overijse via Terlanen naar de Holstheide, de Stroobantsstraat, de Koxberg en de Elzasstraat tot aan het Gemeenteplein.

Bijkomende info vind je hier
 
PS: betreffende clubverantwoordelijken werden hiervan reeds per mail verwittigd.

sportieve groeten,
Hans Vanderlinden
Smash Neerijse


Kruikenbrug Ternat & bereikbaar gedurende de werken

 • Sint Jozef, Kasteel Kruikenburg en sporthal:
  • De fietser en voetgangers zullen steeds via de Statiestraat de school kunnen bereiken.

Ook via de Terlindenstraat en ’t Serclaesstraat en doorsteek ’t Serclaesstraat - Dreef is de school bereikbaar

 • via de Terlindenstraat en ’t Serclaesstraat kan de school worden bereikt met de wagen. De parking van De Brug zal dienen als kiss ’n ride parking voor de jongsten en als keerpunt om opnieuw via de ’T Serclaesstraat de werfzone te verlaten.
 • Kinderen afzetten kan nog steeds in de Statiestraat rechtover de handelszaken (Vastenavondt, Pedevallei en Tropical beach). Maar een specifiek keerpunt is hier niet. De makkelijkste plaats om de leerlingen af te zetten is de Sterrelaan en de parking via de ’t Serclaesstraat.

 voor het bekijken van het plan

 

voor de nieuwsbrief